PEINEMANN PORT SERVICES EN SKYEBASE DIGITALISEREN HAVENKRAANINSPECTIES

Antwerpen, Sept. 26, 2023 – SkyeBase, een toonaangevend bedrijf op het gebied van drone-, robotachtige inspectie en platformtechnologie, kondigt met trots aan dat Peinemann Port Services, een toonaangevende speler in de havenindustrie, ervoor heeft gekozen om deel te nemen aan het Early Adopter Program van I-SPECT. Dit is om I-SPECT, een marktleidend AI-platform voor activainspecties, verder te ontwikkelen en te verfijnen voor havenkraaninspecties.

I-SPECT: “AI-gegenereerde digitale inspectierapporten”.
I-SPECT is een innovatief inspectieplatform dat centralisatie van inspecties mogelijk maakt. De verwerking van inspectiegegevens wordt aangestuurd door geavanceerde kunstmatige intelligentie en gevisualiseerd met behulp van 2D- en 3D-visualisaties. Het platform heeft als doel de efficiëntie van havenkraan inspecties te verbeteren en slimme tools aan te rijken om defectevoluties in kaart te brengen. Hierdoor kan er aan beter preventief onderhoud gedaan worden wat cruciaal is voor de veiligheid en operationele prestaties in havenomgevingen. Dit niet enkel voor data van drone inspecties, maar op termijn voor alle types van inspectie data.

Early Adopter Programma
Binnen het Early Adopter Programma (EAP) gaan zowel SkyeBase als Peinemann Port Services hun expertise en kennis gebruiken om de havenkraan module van I-SPECT te finaliseren. Dit zal resulteren in een krachtig hulpmiddel voor het inspecteren, analyseren en beheren deze assets.


“We zijn verheugd om samen te werken met Peinemann Port Services aan dit spannende project,” aldus Tom Daniëls, CIO van SkyeBase. “I-SPECT heeft het potentieel om de inspectieprocessen van havenkranen te digitaliseren en de veiligheid en efficiëntie in havens wereldwijd te verbeteren. Na de lancering van de havenkraan module starten we met de ontwikkeling van de andere containerterminal asset modules”

AI algoritmen
I-SPECT maakt gebruik van geavanceerde AI-algoritmes voor het automatisch detecteren van defecten en defectevoluties. Vervolgens wordt er gebruik gemaakt van RTK GPS technologie en 3D-visualisatietechnologiën om de defecten exact te localiseren en de juiste inzichten te verschaffen om de conditie van kranen en potentiële problemen vroegtijdig te identificeren. Dit zal operators in staat stellen om proactief onderhoudsplannen te ontwikkelen en operationele stilstand tijd te minimaliseren.


Wiekert Wirds van Peinemann Port Services, voegt eraan toe: “Onze samenwerking met SkyeBase zal ons helpen om de innovatie in de havenindustrie te versnellen en onze klanten beter van dienst te zijn door middel van geavanceerde inspectietechnologieën.”

De commercialisatie van I-SPECT – Container Terminals wordt verwacht in januari 2024, en de lancering van het platform zal een belangrijke mijlpaal zijn voor de containerterminal industrie.
.
Over SkyeBase
SkyeBase is een total solution provider die drones, robots, platformtechnologie en artificiële intelligentie inzet voor industriële inspecties. Dit met als ultieme doel om deze veiliger, sneller, beter en kostenefficiënter te laten verlopen. Met I-Spect ontwikkelde de Antwerpse scale-up een software platform waarbij klanten de inspectie van hun assets kunnen centraliseren, analyseren en visualiseren. Met I-Spect levert het team inzichten en rapporten voor preventief onderhoud van industriële installaties voor zowel asset-eigenaren als inspectiebedrijven. (www.skyebase.be)

Over Peinemann Port Services
Peinemann Port Services is een dienstverlener voor de op en overslag bedrijven in de havens, met de focus op het onderhoud op container, bulk en Breakbulk terminals.
De druk op equipment wordt steeds groter en onbemande terminaloplossingen vragen om specifieke aandacht. Kort gezegd:
Er is steeds meer kennis nodig om 24/7 operationeel te blijven. Als onderhoudspartner kunnen wij op locatie preventief en correctief onderhoud uit handen nemen. Door onze ervaringen en activiteiten
op verschillende terminals weten wij wat er speelt. Wij bieden een technisch servicepakket aan dat wordt uitgevoerd door onze projectleiders, engineers en monteurs. (www.peinemann.nl)