sector:

Proces industrie & tank terminals

In de sector procesindustrie en tankterminals is de asset conditie van essentieel belang voor het garanderen van de veiligheid en continuïteit. In de sector procesindustrie en tank terminals zijn de omgevingen vaak complex en geldt er veel regelgeving omtrent de veiligheid. Assets dienen altijd in een optimale conditie te zijn en zoveel als mogelijk te worden opgevolgd om dit te monitoren. Digitalisatie van inspecties in het kader van industry 4.0 en voorspellend onderhoud zijn hierbij doeltreffend. SkyeBase is voor veel bedrijven in deze sector een betrouwbare inspectiepartner.

Welke assets kan je inspecteren met drones & digitale platformen

  • Rookgaskanalen
  • Schoorstenen
  • Opslagtanks
  • Distillatie kolommen
  • Pipe rack (structuren)
  • Affakkel installaties
  • Steiger

Hoe gaan we te werk

In de sector proces industrie en tankterminals zijn er vaak strikte veiligheidsvoorschriften en ATEX zones van toepassing. Onze drone inspecteurs zijn hiervoor nauwgezet opgeleid en respecteren deze regelgeving strikt. Projectplannen worden vooraf opgemaakt en het moment van uitvoering wordt in overleg met de klant zorgvuldig gekozen. In functie van het type opdracht worden de juiste drones, crawlers en camera’s ingezet voor datacaptatie. Inspecties kunnen variëren van visueel, thermisch, opmetingen tot emissie- en wanddiktemetingen.

mapping inspections

Afhankelijk van de asset en de klant kunnen data-analyse rapporten worden aangeboden via een generiek digitaal platform (I-Spect) of via een asset specifiek platform. Rapportage via pdf behoort ook tot de opties. Voor opslag tanks werkt SkyeBase samen met Falcker. Dit asset inspectieplatform biedt een totaaloplossing voor het opvolgen en verwerken van de conditie van opslag tanks. Voor het lokaliseren van defecten wordt er vaak gebruik gemaakt van 3D visualisaties.

klaar om met ons een toekomst te bouwen?

Get In Touch

Fill in the form below and our team will be happy to assist you

Head office

The Beacon, Sint Pietersvliet 7,
B-2000 Antwerp, Belgium

Neem contact op

Vul onderstaand formulier in en ons team helpt u graag

Hoofdkantoor

The Beacon, Sint Pietersvliet 7,
B-2000 Antwerpen, België