3D Visualisatie en Annotatie van Defecten

Uitdagingen

Het identificeren van schades op grote industriële en publieke assets zoals piperacks, affakkel installaties, silo’s, tanks, gebouwen en bruggen is een complexe taak. Traditionele inspectiemethoden, waarbij rapportages gebeuren op basis van losse defect afbeeldingen, zijn tijdrovend en niet altijd effectief om gemakkelijk conclusies voor onderhoud en reparaties uit op te maken.

De Oplossing

Als toonaangevend drone en robot inspectiebedrijf heeft SkyeBase de oplossing voor dit vraagstuk. Via fotogrammetrie en lidar kunnen assets in 3D gecapteerd worden. Deze informatie kan dan verwerkt worden naar puntenwolken, 3D mesh objecten of ortho foto’s. Dit biedt inspecteurs en onderhoudspersoneel een gedetailleerd en gestructureerd inspectie overzicht van de vastgestelde defecten in een 3D omgeving. Hierdoor reduceert de kans op het missen van schades aanzienlijk. Inspecteurs kunnen via deze 3D weergave eenvoudig met elkaar online communiceren en hoeven niet steeds fysiek op locatie te gaan. Investeringen in deze innovatieve technologieën zijn een strategische zet voor bedrijven om kosten te reduceren en de betrouwbaarheid en voorspelbaarheid van hun assets te optimaliseren.

Technologie

We maken gebruik van realistische 3D-modellen om assetbeheerders een duidelijk overzicht van de integriteit van hun assets te tonen. Schades en problemen kunnen eenvoudig in deze modellen worden geannoteerd, wat het rapportageproces vereenvoudigt en menselijke fouten minimaliseert. Het 3D model wordt op een online platform aangeboden waardoor er eenvoudig in kan worden gewerkt.

Rapportage

Defecten van een inspectie worden geannoteerd op een 3D model en op een platform aangeleverd. De klant ontvangt een inlog voor dit platform en krijgt op deze manier toegang tot de 3D modellen. Annotaties kunnen zowel op het 3D beeld als het 2D beeld gemaakt worden. Bijkomend kunnen hier acties aan gekoppeld worden. Op deze modellen kunnen visuele schades aangeduid worden, maar kunnen ook opmetingen gedaan worden.

Voordelen

Gedetailleerd 3D-model:
Het 3D-model van SkyeBase biedt een levensechte en uitvoerige representatie van de asset. Hierdoor ontstaat niet alleen inzicht in de fysieke structuur, maar worden ook potentiële issues geïdentificeerd en onderhoudsacties doordacht gepland. De detailgraad van het 3D model kan afgestemd worden op de verwachtingen in het project.

Geoptimaliseerde visuele inspectie::
Het 3D-model vereenvoudigt en versterkt visuele inspecties. Gebruikers kunnen assets vanuit diverse perspectieven bekijken en inzoomen op specifieke details om eventuele defecten beter te begrijpen.

Precieze rapportage:
Het annoteren van defecten in het 3D-model leidt tot uiterst precieze rapportage, minimaliseert fouten en versnelt de communicatie van probleeminformatie naar betrokkenen.

Versterkte samenwerking:
Door het delen van 3D-modellen met annotaties wordt de samenwerking tussen verschillende teamleden, waaronder assetbeheerders, technici en managers, aanzienlijk verbeterd. Iedereen heeft toegang tot identieke gedetailleerde informatie. Daarnaast kunnen ook opmetingen gebeuren via dit 3D model.

Minder down time:
Op een korte tijd kan er veel data gecapteerd worden. Deze data wordt dan verwerkt en geanalyseerd op kantoor. Doordat de tijd on site zo kort mogelijk gehouden wordt kan de asset veel sneller dan gebruikelijker terug in dienst genomen worden.

Kostenoptimalisatie:
De capaciteit om defecten snel en nauwkeurig te identificeren en te verhelpen resulteert in kostenoptimalisatie door het beperken van ongeplande stilstand en het optimaliseren van onderhoudsactiviteiten.

Werken in de cloud:
Werken in de cloud elimineert de noodzaak van een krachtige pc om puntenwolken te openen. Hierdoor wordt het ook mogelijk om puntenwolken eenvoudig te delen met alle relevante belanghebbenden.

Voorbeelden van 3D modellen:

Moest u geïnteresseerd zijn om onze 3D Cloud-oplossing te testen of uw noden te bespreken, neem gerust met ons contact op.