Total tank solution

september 6, 2023
1 minuut

DE UITDAGING

Het inspecteren van opslagtanks, of dit nu gebaseerd is op wetgeving of risicobeoordeling, is een complex proces dat verschillende soorten inspecties vereist. Denk aan inwendige en uitwendige visuele inspecties, meetkundig onderzoek, en ijking volgens de geldende normeringen en wettelijke keuringen (EEMUA-159, API-653, Vlarem, PGS 29/31). Deze variëteit aan inspecties moet naadloos op elkaar aansluiten. Er bestaat echter een uitdaging: coördinatie en afstemming tussen deze inspecties zijn van cruciaal belang om tijdsverlies en operationele inefficiëntie te minimaliseren.

DE OPLOSSING

In het hart van deze uitdaging hebben SkyeBase en een SGS de handen ineengeslagen om een totale tankinspectie-oplossing te bieden. De samenwerking bundelt de technische expertise voor het uitvoeren van wettelijke en risico gebaseerde inspecties van SGS met de dronerobot-, data- en digitalisatie-knowhow van SkyeBase. Hierbij wordt de klant ontzorgd en één centraal aanspreekpunt krijgt. Met expertise in overvloed en een diepgaand begrip van de normen, leveren ze resultaten die de verwachtingen overtreffen.


TECHNOLOGIE

De traditionele visuele inspecties breiden we uit met innovatieve inspectieprocessen met behulp van drones & robotica. Naast efficiëntere inspecties zullen deze nieuwe methodes vooral ook de menselijke risico’s tijdens het inspecteren verminderen of zelfs uitsluiten. We gebruiken hiervoor verschillende types drones en toestellen, o.a. indoor & outdoor drones (emissie, UT), crawlers, floorscans en totaalstations.

REPORTING

SGS maakt als ISO/IEC 17020-erkende inspectie-instelling het wettelijke rapport op. Naast het rapport kunnen we een digitaal 3D-model (digital twin) van de opslagtank aanmaken waarbij alle inspectiedata en mogelijke defecten visueel worden voorgesteld. Die informatie kan nadien ook gebruikt worden voor onderhoudsaanbevelingen.

EXTRA VOORDELEN

  1. Verbeterde Veiligheid: Traditionele inspectiemethoden, zoals werken op hoogte en het betreden van besloten ruimtes, worden geminimaliseerd of zelfs geëlimineerd dankzij het gebruik van geavanceerde technologieën, zoals drones en crawlers. Dit vermindert het risico voor werknemers aanzienlijk.
  2. Optimale Kostenbeheersing: Het verminderen van de noodzaak van stellingen en manwachten leidt tot kostenefficiëntie in het inspectieproces, waardoor financiële middelen effectiever kunnen worden ingezet.
  3. Gegevensnauwkeurigheid: De rapportage van inspectieresultaten omvat niet alleen wettelijke vereisten, maar biedt ook 3D-visualisaties die diepgaand inzicht geven in defecten en onderhoudsbehoeften. Dit helpt bij het nemen van weloverwogen beslissingen.
  4. Gecentraliseerde Gegevens: Het centraal opslaan van inspectiegegevens maakt het eenvoudiger om op de hoogte te blijven van inspectieresultaten en vergemakkelijkt rapportage en compliance.
  5. Risicobeoordeling voor Atex Zones: Beoordeling van Atex-zones op basis van risicoanalyse (TRA) verhoogt de veiligheid en zorgt voor een betere afstemming op de normen.

Deel op social: