De uitdaging

Het inspecteren van industriële leidingen is een complexe taak die vaak veel tijd in beslag neemt. De moeilijkheid ligt in de vaak hoge locaties en lastig bereikbare plekken waar deze leidingen zich bevinden. Leidingen zijn vaak ook zeer dicht naast elkaar geplaatst. Bovendien brengen traditionele inspectiemethoden extra uitdagingen met zich mee, zoals het gebruik van steigers dat kostbaar kan zijn. Veel chemische bedrijven zijn op zoek naar manieren om menselijke interventie op gevaarlijke hoogtes en moeilijk toegankelijke locaties te minimaliseren, conform hun veiligheidsbeleid.

De Oplossing: Drones en handheld sticks

In dit streven naar verbeterde veiligheid en efficiëntie biedt SkyeBase een innovatieve oplossing. Door gebruik te maken van geavanceerde handheld sticks en drones, wordt de noodzaak om fysiek in deze complexe installaties te werken tot een minimum beperkt. De verzamelde beeldgegevens, opmetingen en data over wanddiktes worden vervolgens op een gestructureerde manier vastgelegd en verwerkt tot bruikbare inspectierapporten voor onderhoud en reparatie. Dit niet alleen leidt tot een verhoogd begrip van de onderhoudsbehoeften en de return on investment van assets, maar ook tot verlaging van omgevingsrisico’s.

Gecombineerde technieken voor een totale oplossing

– Visuele en thermische inspectie met drone

– Visuele inspectie met wendbare handheld camera op een stick

– UT en EMAT-wanddikte meting

– 3D visualisatie & opmetingen

Rapportage

Vaststellingen worden gerapporteerd aan de hand van foto’s en wanddiktemeetgegevens ten opzichte van de nominale waarde, met technische onderbouwing en voorzien van technisch advies. Dankzij de mogelijkheid om te werken met een 3D-visualisatie krijgen we inzicht in waar defecten zich exact bevinden en waarop te focussen voor onderhoud en reparatie, wat resulteert in een overzichtelijke rapportage. Bovendien maken we een nog efficiëntere rapportage door gebruik te maken van AI-technologie. Ons corrosiemodel, wordt ingezet om de rapportage te verbeteren. Live AI en een Data Transfer Portal is er om real-time inzichten te bieden en de rapportage nog verder te stroomlijnen. In het geval dat er een wettelijk inspectierapport moet worden afgegeven, werken we samen met een wettelijk inspectieorgaan en passen we naar keuze de AI-ondersteunde rapportagemogelijkheden toe.

Extra Voordelen:

– Verhoogde Efficiëntie: Door het inzetten van drones en handheld sticks wordt de inspectieprocedure aanzienlijk versneld, wat resulteert in een efficiëntere workflow, een beter overzicht en minder stilstand tijd van de installaties.

– Nauwkeurige Gegevensverzameling: De combinatie van diverse sensoren, waaronder RGB, warmte en lidar camera’s, zorgt voor nauwkeurige en gedetailleerde gegevensverzameling. Dit stelt technici in staat om gedetailleerde defectannotaties en lokalisaties uit te voeren.

– Verbeterde Onderhoudsplanning: De 3D visualisaties die worden gegenereerd, bieden waardevolle inzichten voor gerichte onderhoudsplanning. Dit helpt bij het identificeren van gebieden die speciale aandacht nodig hebben en draagt bij aan een betere inzet van onderhoudsresources.

– Samerwerking met Inspectie-organen: SkyeBase werkt samen met wettelijk erkende inspectie-organen om te voldoen aan wettelijke inspectie-eisen en certificeringen en het opstellen van inspectieplannen indien nodig. Dit zorgt voor betrouwbare en conforme inspectierapporten.

– Optimale Gegevensopslag: Het slimme dataplatform van SkyeBase verzamelt gegevens van drones, robots en sensoren op een georganiseerde manier, waardoor nuttige data-analyses en inzichten ontstaan die de uptime van de installaties verhogen.