Antwerpen, 05/03/2024 – SkyeBase, een toonaangevend bedrijf op het gebied van drone-, robot inspectie en inspectieplatform technologie (I-Spect) en Rotterdam World Gateway (RWG), de mondiale speler in containerterminaldiensten met een sterke Rotterdamse identiteit, kondigen met trots een strategische samenwerking aan. Deze alliantie belooft niet alleen de optimalisatie van de dienstverlening van RWG maar ook een revolutie in de inspectie van hun kritische infrastructuur, met name de containerkranen.

Voordelen van de samenwerking

Voordelen van de samenwerking De samenwerking tussen beiden partijen biedt tal van voordelen. Door samen te werken met RWG, een eindgebruiker van havenkranen, kunnen de processen en functies van I-Spect worden toegespitst op hun wensen en behoeften. Het platform wordt verreikt met inspectie methodes, asset templates & -structuren en inspectie rondgangen die vandaag grotendeels manueel gebeuren en in pdf documenten worden gerapporteerd. Door deze te digitaliseren wordt de efficiëntie van deze inspecties, maar ook de defect evolutie significant beter inzichtelijk gemaakt. Dit met als finale doel om de onderhoudskosten te verlagen en de beschikbaarheid van de kraan en de veiligheid te verhogen.

Johan Timmer – Hoofd van de afdeling Engineering bij RWG: “De samenwerking met SkyeBase versterkt niet alleen onze focus op innovatie en duurzaamheid, maar stelt ons ook in staat om onze activiteiten naar een hoger niveau te tillen. Door een intelligent inspectieplatform in te zetten, kunnen we de veiligheid verbeteren en de efficiëntie van onze operaties verhogen.”

Deze samenwerking belooft een baanbrekende ontwikkeling te worden in de wereld van containerafhandeling en inspectietechnologie. Met behulp plaftorm- en data technologie (AI) worden de prestaties van de containerterminal verder verbetert en de toekomst in de haven van Rotterdam verder vorm gegeven.

Jean-Louis Weemaes – Chief Business Officer SkyeBase: “Door samen te werken met RWG worden veel interessante inspectie behoeften uit de praktijk omgezet in I-Spect. Hierdoor ontwikkelen we een tool die naadloos aansluit bij de wensen van RWG en die ook praktisch inzetbaar is in de markt.”

I-SPECT: “AI-gegenereerde digitale inspectierapporten”.

I-SPECT is een innovatief inspectieplatform dat optimalisatie van inspecties mogelijk maakt. Door enerzijds inspectie gegevens te gaan centraliseren op basis van een vooraf bepaalde asset structuur en vervolgens de inspectie data geautomatiseerd te gaan verwerken met behulp van AI algoritmes wordt de inspectie- en rapportagetijd aanzienlijk gereduceerd. Nadien kan de inspectie data worden weergegeven op 2D/3D modellen om inspectie inzichten zoals onderhoud en reparatie beslissingen te vereenvoudigen. Dit niet enkel voor data van drone inspecties, maar op termijn voor alle types van inspectie data.

Tom Daniels – Chief Executive Officer SkyeBase: “Met I-SPECT benutten we AI om baanbrekend te zijn in de uitvoering van havenkraan inspecties. Door gegevens te centraliseren en AI toe te passen, versnellen we inspecties en bieden we diepgaande inzichten voor slimme onderhoudsbeslissingen en dit ongeacht de bron.”

Over SkyeBase

SkyeBase is een total solution provider die drones, robots, platformtechnologie en artificiële intelligentie inzet voor industriële inspecties. Dit met als ultieme doel om deze veiliger, sneller, beter en kostenefficiënter te laten verlopen. Met I-Spect ontwikkelde de Antwerpse scale-up een software platform waarbij klanten de inspectie van hun assets kunnen centraliseren, analyseren en visualiseren. Met I-Spect levert het team inzichten en rapporten voor preventief onderhoud van industriële installaties voor zowel asset-eigenaren als inspectiebedrijven. (www.skyebase.be)

Over Rotterdam World Gateway (RWG)

Als toonaangevende containerterminal in de haven van Rotterdam, de grootste haven van Europa, vervult RWG een cruciale rol in het wereldwijde logistieke landschap. Onze toewijding aan veiligheid, betrouwbaarheid, duurzaamheid en efficiëntie is de kern van onze activiteiten. Met ultramoderne faciliteiten en geavanceerde technologie streven we ernaar de verwachtingen van onze klanten te overtreffen en bij te dragen aan een vlotte wereldwijde handelsketen. (www.rwg.nl)

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met:

SkyeBase, Jean-Louis Weemaes, +32 (0)478-930.994, jean-louis.weemaes@skyebase.be