Franki construct
– Inspectie van Drie Fonteinenbrug

Onze realisatie:

In opdracht van TM Hye – Franki Construct realiseerde SkyeBase een bouwkundige drone inspectie van de Drie Fonteinenbrug te Sint-Pieters-Leeuw. Na oplevering van dit nieuwe bouwwerk was nazicht vereist om eventuele beschadigingen na installatie te achterhalen.

Voor de brug inspectie kozen ze voor drone-survey omdat dit voordeliger was dan een ponton met een hoogwerker op het kanaal. Op basis van deze beelden konden zij de probleemzones bepalen en gerichte acties ondernemen en het geschikte materieel hiervoor organiseren.

Deze brug werd voornamelijk gecontroleerd op de staat van het beton en het staal. Door het gebruik van een drone met een hoge resolutie camera kunnen details en gebreken worden vastgesteld die anders mogelijk over het hoofd zouden worden gezien. Door deze hoge resolutie worden fijne details waargenomen en gebreken vastgesteld. Ook werd er een overzichtsfoto van de gehele brug genomen die dan een goede houvast is voor de lokalisatie van de schade.

Het rapport met de resultaten helpt de opdrachtgever om preventief onderhoud beter in te schatten en gerichter te handelen om vervolgschade te voorkomen. Dit is een goed voorbeeld van hoe technologie zoals drones worden ingezet om constructies en infrastructuren te inspecteren en te onderhouden.

Deel op social:

Keywords: Voordelen drone inspectie / inspecties met drone / inspectie van brug