Monument Kerckhove - Visual inspection of a historic building (Ghent Harbor House)

Monument Vandekerckhove – Visuele inspectie historisch gebouw (Havenhuis Gent)

Onze realisatie:

Voor de inspectie van een historisch gebouw in het centrum van Gent vroeg Monument Vandekerckhove ons een drone-inspectie uit te voeren van gevels en dak van het Havenhuis.

De keuze voor een drone-inspectie biedt verschillende voordelen. Allereerst maakt het mogelijk om inspecties uit te voeren op moeilijk bereikbare of complexe locaties, zoals het autovrije centrum van Gent. Traditionele methoden, zoals het gebruik van hoogwerkers of stellingen, zouden in dergelijke omstandigheden logistiek complex en tijdrovend zijn. Met een drone kunnen inspecties echter snel en veilig worden uitgevoerd, zonder verstoring van de omgeving en tegen aanzienlijk lagere kosten.

Door het inzetten van geavanceerde drone-technologie kunnen de inspecteurs het Havenhuis vanuit verschillende hoeken bekijken en gedetailleerde hoge resolutie beelden vastleggen. Dit stelt hen in staat om potentiële gebreken zoals scheuren, beschadigingen of andere structurele problemen te identificeren. Het vroegtijdig opsporen van dergelijke problemen is cruciaal om tijdig preventieve maatregelen te kunnen nemen en verdere schade te voorkomen.

Het project omvat niet alleen de uitvoering van de drone-inspectie, maar ook het verzamelen, analyseren en rapporteren van de verkregen gegevens. Het uiteindelijke doel is een uitgebreid inzicht te verkrijgen in de staat van het Havenhuis, met als resultaat een gedetailleerd inspectierapport dat gebruikt kan worden voor eventuele onderhouds- of herstelwerkzaamheden. Hierdoor draagt het project bij aan het behoud en de bescherming van het historisch erfgoed in het centrum van Gent.

Deel op social: