De Watergroep – Watertoren Temse

Onze realisatie:

In het kader van een project heeft De Watergroep ons benaderd voor de visuele inspectie met een drone van een watertoren in Temse. Het doel van dit project was het combineren en vergelijken van verschillende technieken, zowel voor de inspectie van de watertoren als voor de creatie van een 3D-model.

Verschillende methoden werden toegepast, met name fotogrammetrie en Lidar-scans, om een uitgebreid 3D-model te genereren. Dit bood niet alleen inzicht in de staat van de watertoren, maar diende ook als basis voor verdere analyse en onderhoudsplanning.

Het samengestelde 3D-model werd gecreëerd door het combineren van gegevens welke werden verkregen uit fotogrammetrie en Lidar-scans. Deze aanpak stelde ons in staat om de voor- en nadelen van beide technieken te vergelijken. Het 3D-model bood de mogelijkheid tot gedetailleerde metingen en annotaties van eventuele schade aan de watertoren.

Om de nauwkeurigheid van de puntenwolken te waarborgen, werd een erkend landmeter ingeschakeld. De resultaten van deze verificatie bevestigden dat de 3D-modellen een uiterst nauwkeurige weergave van de watertoren boden.

Deze gedetailleerde aanpak leverde waardevolle informatie op, waaronder metingen en annotaties van schade aan de watertoren. De resultaten van dit proefproject zullen door De Watergroep worden geanalyseerd en gebruikt om efficiënter onderhoud van hun assets te plannen en uit te voeren in de toekomst.

Dit project benadrukt het belang van geavanceerde technologieën zoals fotogrammetrie en Lidar-scans gecombineerd met drones bij het inspecteren en onderhouden van cruciale infrastructuur, zoals watertorens, en illustreert hoe deze technieken een waardevolle bijdrage kunnen leveren aan het beheer van water gerelateerde activa.

Deel op social: