Leuven inspectie van Dijlekoker

AWV – Visuele inspectie en opmeting van Dijlekoker in Leuven

Onze realisatie:

Dit project betreft een inspectie van de 300 meter lange Dijlekoker, die onder de Ring van Leuven en de terreinen van AB Inbev stroomt.. Deze koker valt onder het beheer van het Agentschap Wegen en Verkeer. Vanwege de aanzienlijke lengte en moeilijke toegankelijkheid was er weinig bekend over het exacte verloop en de staat van deze koker.

SkyeBase heeft een geïntegreerde aanpak toegepast, waarbij zowel visuele inspectie als Lidar-opmeting zijn ingezet om de koker gedetailleerd in beeld te brengen en in kaart te brengen.

Met behulp van visuele beelden kon de bouwwijze en de staat van de kokeronderdelen nauwkeurig worden geanalyseerd en gedocumenteerd. Hierdoor krijgt de klant een duidelijk overzicht van de aansluitingen en eventuele defecten in de koker. Dankzij de 360° video’s kan de klant ook virtueel door de koker navigeren en een diepgaand begrip krijgen van de situatie.

De Lidar-puntenwolk die is verkregen tijdens de inspectie biedt gedetailleerde informatie die door tekenaars kan worden gebruikt om zeer efficiënt CAD-tekeningen te genereren. Deze tekeningen zijn waardevol voor verdere analyse, onderhoud en planning.

De gegenereerde tekeningen en inspectierapporten stellen de klant in staat om een goed beeld te krijgen van de huidige staat van de koker. Hierdoor kan de klant geïnformeerde beslissingen nemen met betrekking tot toekomstige onderhoudswerken, inclusief het plannen en budgetteren van deze werkzaamheden. Kortom, de combinatie van visuele inspectie, Lidar-opmeting en geavanceerde analyse biedt een uitgebreide basis voor efficiënt beheer en onderhoud van de infrastructuur.

Deel op social: