De nieuwe payload voor wanddiktemetingen

De uitdaging

In de procesindustrie en tankterminals dienen er regelmatig wanddiktemetingen te worden uitgevoerd in functie van wettelijke keuringen of inspecties. Om deze diktemetingen (TML’s, Thickness Measurement Locations) of corrosieonderzoeken uit te voeren dienen deze locaties snel, maar veilig, te kunnen worden betreden om de continuïteit van het (productie) proces niet in het gedrang te brengen.

Specifiek voor TML’s die moeilijk te bereiken zijn, of een gevaar kunnen vormen voor inspecteurs, is de uitdaging het grootst. Denk hierbij aan TML’s op hoogte of in (besloten) ruimtes waar de mogelijkheid bestaat op aanwezigheid van gevaarlijke dampen/gassen.

Verder groeit de vraag om de TML’s inzichtelijk te maken omwille van een kwalitatieve (inspectie) rapport.

De Oplossing

Dankzij de UT-Payload die wordt gemonteerd op onze indoor drone (Elios 3) verandert deze in een vliegende UTM-meter (Ultrasonic Thickness Measurement). Deze kan in de meest uitdagende en donkere gebieden nauwkeurige diktemetingen en corrosieonderzoeken uitvoeren, ondersteund door beelden met hoge resolutie.

Uitgerust met de Elios 3 UT-Payload kunnen, naast wanddiktemetingen (A-scan), ook reinigingen worden uitgevoerd waardoor de kans op downtime verder wordt verkleind.

Nu kunnen we betrouwbare, veilige en effectieve UTM-metingen en corrosieonderzoeken doen op plaatsen die voorheen niet bereikbaar waren, maar ook op plaatsen die een gevaar vormen voor inspecteurs (steigers, hoogtewerkers,…) Bovendien is er geen mangatwacht meer nodig.

De Technologie

De ultrasone sonde / UT-Payload is gemonteerd op een “Smart Probe Arm”, die met een laseraanwijzer visuele begeleiding biedt om nauwkeurig op meetpunten te richten. Deze flexibele arm heeft verschillende montagemogelijkheden waardoor die bruikbaar is in diverse industriële omgevingen.

Een op afstand bediende dispenser kan gel aanbrengen op het te testen materiaal. Zo is de overdracht van ultrasoon geluid optimaal. Voor een eenvoudige localisatie kan elke meting worden voorzien van een locatietag op een 3D-modelvan de asset. Indien nodig kan de Elios 3 met een reinigingsmodule het oppervlak voorbereiden op metingen.

De Voordelen

  • Snellere en veiligere inspectiemethode voor moeilijk te betreden en/of gevaarlijke inspectielocaties

  • Verlagen van downtime

  • Voldoet aan de hoogste normen van nauwkeurigheid, kwaliteit en betrouwbaarheid bij diktemetingen (conform ISO 16809)

  • Coherentie in datacaptatie

  • Uitsparen van kosten voor stellingen, touwtechnieken of hoogtewerkers

  • Géén mangatwacht nodig

  • A-scan op moment van meting

Samenwerking SGS en SkyeBase

SGS Belgium en SkyeBase zetten samen een unieke technologie in de markt; namelijk het meten van wanddiktemetingen met drones. Door het combineren van dataverzameling, via geavanceerde technologieën zoals camera’s en drones, met krachtige data-analyse, door middel van kunstmatige intelligentie, streven beide bedrijven ernaar om industriële inspectieprocessen te optimaliseren. Dit partnerschap richt zich op het bieden van efficiënte, veilige en duurzame methoden voor inspecties, waardoor industriële bedrijven kunnen profiteren van verbeterde operationele prestaties en kostenbesparingen.

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met:

info@skyebase.be
+32 496 16 83 22

Deel op social: