Opslagtanks spelen een cruciale rol in verschillende industrieën, van de procesindustrie tot tankterminals. Ze slaan vloeistoffen op die van onschatbare waarde kunnen zijn en essentieel zijn voor een soepele werking. Om ervoor te zorgen dat deze tanks veilig en effectief blijven werken, moeten we echter aandacht besteden aan iets dat vaak over het hoofd wordt gezien: wanddiktemetingen.

Uitdaging

Het lijkt misschien eenvoudig om de afmetingen en vormen van opslagtanks te meten, maar er zijn talloze uitdagingen waarmee ingenieurs en technici te maken krijgen. Opslagtanks zijn geen statische entiteiten; ze ondergaan veranderingen in afmetingen en vervormen in de loop der tijd. Deze veranderingen worden veroorzaakt door verschillende factoren, waaronder slijtage, temperatuurschommelingen, drukschommelingen, windbelasting en een oneffen ondergrond. Deze dynamiek in de tankstructuur heeft een directe invloed op de nauwkeurigheid van de metingen die we uitvoeren. Veel meetmethoden gaan ervan uit dat de tankafmetingen constant blijven, wat niet altijd het geval is. Hierdoor kunnen onnauwkeurige metingen leiden tot potentiële risico’s voor de veiligheid en efficiëntie van tankactiviteiten.

Oplossing

Om deze uitdagingen het hoofd te bieden, gebruiken we een sonde met een gecertificeerd UT (Ultrasonic Testing)-apparaat erop gemonteerd. Dit is een geavanceerd systeem voor Ultra-Nauwkeurige Tankmonitoring (UTM) voor het meten van diktes. De UTM-diktemeettoestel is een innovatief apparaat dat de industrie naar nieuwe hoogten tilt door ongeëvenaarde snelheid, efficiëntie en precisie te bieden.

1. Ongeëvenaarde meetnauwkeurigheid:

Metingen kunnen worden uitgevoerd tot een hoogte van 20 meter, wat essentieel is voor grote opslagtanks. Hierdoor kunnen we zelfs de kleinste veranderingen in wanddikte detecteren en corrigeren voordat ze een probleem worden.

2. Slijpsysteem voor obstakels:

Zelfs tanks met roest of obstakels, zoals ribbels, vormen geen probleem. Het apparaat is uitgerust met een ingebouwd schuursysteem dat obstakels verwijdert, waardoor we ongehinderd zeer nauwkeurige metingen kunnen uitvoeren.

Extra voordelen

  • Draagbaarheid
  • Niet-destructieve metingen
  • Real-time metingen
  • Kostenbesparingen
  • Gegevensregistratie en rapportage
  • Veiligheid
  • Efficiency