In de snel veranderende wereld van asset management staan bedrijven voor een continue uitdaging: hoe kunnen ze hun assets op een kosteneffectieve, kwalitatieve en efficiënte manier inspecteren? Of het nu gaat om het inspecteren van industriële installaties of infrastructuur, één innovatieve oplossing steekt er met kop en schouders bovenuit:semi-automatische drone vluchten.


De uitdaging

Traditionele inspectie methoden voor asset management vereisen vaak aanzienlijke menselijke inzet en kunnen kostbaar en tijdrovend zijn. Ook kan de duurtijd van een inspectie lang zijn wanneer deze manueel dient te worden gevlogen en is de reproduceerbaarheid, die belangrijk is voor trendanalyses, bij een volgende inspectie niet altijd perfect. Bovendien kan menselijke inspectie onderhevig zijn aan menselijke fouten, wat kan leiden tot gemiste problemen en hogere kosten op de lange termijn.


De Oplossing

SkyeBase biedt een innovatieve oplossing voor deze uitdagingen. Met behulp van geavanceerde software en drone-technologieën maakt SkyeBase semi-automatische dronevluchten voor asset inspecties. Deze software stelt gebruikers in staat om gedetailleerde vluchtplannen te creëren, waarbij ze specifieke locaties, hoogtes en vliegpaden kunnen definiëren. Dit betekent dat drones autonoom kunnen opereren met minimale menselijke tussenkomst. (Statische) assets kunnen ook steeds op dezelfde manier worden gevlogen.


De Technologie

SkyeBase maakt gebruik van geavanceerde technologieën, waaronder GPS en geavanceerde sensoren om nauwkeurige en betrouwbare vluchtresultaten te garanderen. Dankzij deze technologie kunnen drones autonoom obstakels vermijden en precies volgens het vastgestelde vluchtplan werken. Deze semi-automatische benadering bespaart niet alleen tijd en optimaliseert data captatie voor trendanalyse, maar minimaliseert ook risico’s voor ongevallen.


De Voordelen

De voordelen van semi-automatische dronevluchten zijn indrukwekkend. Allereerst leidt dit tot aanzienlijkekostenbesparingen. Minder menselijke inzet en efficiëntere, snellere inspecties betekenen lagere operationele kosten. Bovendien kunnen inspecties vaker worden uitgevoerd, wat de kans op het detecteren van problemen in een vroeg stadium vergroot, wat uiteindelijk tot kostenbesparingen leidt. Doordat de data captatie on site sneller verloopt is de asset downtime lager en wordt de analyse van de beelden op kantoor uitgevoerd. Door steeds op dezelfde manier te inspecteren kunnen defectevoluties makkelijker worden opgevolgd..


The Use Case

Tijdens een project bij Cargill werden voor een visuele inspectie van een betonnen silo op de integriteit van het beton de volgende stappen ondernomen:

  1. Automatische datacollectie via een drone met een visuele camera
  1. 2. Opmaken van een 3D model
  1. 3. Opmaken van een orthofoto uit het 3D model waarna de defecten op de orthofoto zijn geannoteerd