De SkyeBase inspectie-aanpak

Bij SkyeBase werken we met een unieke, geïntegreerde totaalaanpak. Maar hoe werkt dat in de praktijk?

Elk project begint met het zorgvuldig in kaart brengen van de inspectieomvang. Zodra dat is gebeurd, bepalen we welk intelligent drone-, robot- of handheld inspectiesysteem het meest geschikt is voor de taak. Vervolgens bereiden we de hele inspectie voor, inclusief de noodzakelijke risicoanalyses en vergunningaanvragen (Stap 1).

In Stap 2 voeren we de gegevensverzameling uit, waarbij we dit proces waar mogelijk automatiseren. Dit helpt om de tijd voor gegevensverzameling te minimaliseren en de impact op de locatie te verminderen. Bij herhalende inspecties is automatisering zeer nuttig, omdat we toekomstige inspecties op exact dezelfde manier kunnen uitvoeren. Deze consistentie stelt ons in staat verschillen op te sporen met behulp van de AI die is geïntegreerd in ons I-Spect dataplatform.

Zodra de gegevens zijn vastgelegd, gaan we naar Stap 3, waar expertise op het gebied van inspectie en assets wordt toegepast. De gegevens worden eerst gescreend door onze AI-algoritmes op corrosie, scheuren, enz., en   vervolgens gevalideerd door een expert om juridische, materiële of defectgerelateerde aspecten te beoordelen.

In de laatste stap (Stap 4) visualiseren we de inspectieresultaten in ons I-Spect dataplatform en presenteren we deze op een gebruiksvriendelijke manier aan de klant. Dit kan via digitale rapportage en/of een 2D/3D-rapport, waarin defecten op het asset duidelijk worden aangegeven.

Door dit hele proces via één aanbieder aan te bieden, wordt de klant volledig ontzorgd en krijgt hij waardevolle inzichten voor het onderhoud en de reparatie van zijn assets.

De belangrijkste voordelen van deze aanpak zijn:

  • Tot 60% tijdsbesparing bij inspectie
  • Verbeterde inspectieveiligheid door het gebruik van drones
  • Één centrale locatie voor alle inspectiegegevens
  • Tot 60% tijdsbesparing bij rapportage
  • Herhalende inspecties door drone-automatisering
  • Inzichten in defecttrends door AI-analyses
  • Integratie met asset management platforms