Sector:

containerterminals

In de sector containerterminals is de asset conditie van havenkranen van essentieel belang voor het garanderen van de veiligheid en continuïteit. Gezien het hoge aantal TEU’s per kraan is de beschikbare tijd voor inspecties beperkt. Bovendien vormt de kraan een essentieel onderdeel in de logistieke ketting en dient de correcte werking voortdurend te worden gegarandeerd. Digitalisatie van inspecties en preventief onderhoud zijn hierbij doeltreffend.

Voor terminals zonder in- en uitgangsdetectie neemt het inventariseren van containers veel tijd in beslag.

SkyeBase is voor veel bedrijven in deze industrie een betrouwbare inspectiepartner.

WELKE ASSETS KAN JE INSPECTEREN MET DRONES & DIGITALE PLATFORMEN?

Schermafbeelding-2022-07-18-om-11.02.30.png

Hoe gaan we te werk

Havenkranen dienen regelmatig te worden geinspecteerd op gebreken. SkyeBase capteert data met drones via visuele camera’s om defecten in kaart te brengen. Datacaptatie gebeurt op een consistente wijze om defect evoluties in de jaren nadien te kunnen vaststellen.

Voor container inventarisatie wordt eveneens met visuele camera’s en vaste vliegroutes gewerkt.

Afhankelijk van de asset en de klant kunnen data analyse rapporten worden aangeboden via een generiek digitaal platform (I-Spect) of een asset specifiek platform. Rapportage via pdf behoort ook tot de opties. Voor havenkranen ontwikkelt SkyeBase een asset inspectie platform ondersteund door artificiële intelligentie in samenwerking met SGS. Dit platform biedt een totaaloplossing voor het opvolgen en verwerken van de conditie van havenkranen.

Voor het inventariseren van containers wordt er gewerkt met slimme algoritmes om de verwerking sneller te laten verlopen.

  • havenkraan (case DP world)
  • havenkraan (case Kramer)
  • container inventarisatie (case Progeco)

ready to build A future with us?

Lorem ipsum dolor sit amet, consectet adipiscing elit,sed do eiusm por incididunt.